nl | en
Workinn Waalwijk 
Zonnecollectoren NRGTEQ

Workinn streeft naar duurzaamheid

Workinn heeft met haar 400 bewoners een aanzienlijk warm watergebruik en energieverbruik. In samenwerking met de ontwikkelaar, Roozen van Hoppe, willen zij fundamenteel bijdragen en investeren in een energiezuinige omgeving. 

Met NRGTEQ, een vaste partner, hebben zij gekozen voor een innovatief zon-thermisch systeem. De verwarming van het tapwater, wat voornamelijk wordt gebruikt bij het douchen, wordt opgewekt door de zon. 

De heatpipes (zonnecollectoren) spelen een belangrijke rol bij deze verduurzaming van Workinn Waalwijk. Ze worden op het dak geplaatst en bevatten een speciaal ontworpen solar-vloeistof. Deze vloeistof wordt opgewarmd door de zon tot wel 250 graden. Vervolgens stroomt het via een buizensysteem door het dak en richting de boilervaten die hierdoor opgewarmd worden. 

De overtollig opgewekte energie kan bijgevoerd worden voor ondersteuning van de lucht-, water-, en warmtepompen, welke geïnstalleerd worden voor het “gasloos” verwarmen van de gebouwen.

Het gebruik van de heatpipes is dé oplossing om het water op een duurzame manier te verwarmen en perfect om te combineren met een warmtepomp. Workinn Waalwijk streeft in haar visie naar duurzaamheid. 

Interesse? 


Workinn creëert een tijdelijk thuis.

Workinn voor uw gemeente? Ook behoefte aan een innovatieve oplossing voor arbeidsmigrantenhuisvesting? Neem contact met ons op.

T +31 13 504 6730
Email >